Všeobecná poradňa (2 369)

Doktor Sestra



Na otázku odpovedal lekár

Skontrolovaná otázka

Prejdi na stránku:
<< < 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 119 > >>
Užívateľ/ka Martina sa opýtal/a 17. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobrý deň..otec bol na CT obliciek a pecene..v správe ma napísane:V pravo v strednej a dolnej tretiny pozorovat objemny,nepravidelny, polycyklicky,nehomogenne sa sytiaci TU velkosti 95x72x120mm..okolity tuk nehomogenny s jemnymi spikulaciami.popisovany TU tesne nalieha na c.ascendens,
V zavere :drobna cholecystolitiaza.
mozte mi to prosim niekto prelozit??
dakujem velmi pekne
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka dano sa opýtal/a 16. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
na pravej stran v oblasti slepeho creva som nahmatal vyrastok, cez tyzden bolo citit drazdenie z tej oblasti, je to po prvy krat v zivote, doteraz som nemal takmer ziadne zdravotne problemy
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 15. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobrý deň,mám 16 rokov a poslednú dobu som veľmi ale veľmi stále unavená. Je pravda že ani za tú poslednú dobu som sa nedokázala poriadne vyspať. Stále sa budím v tú istú hodinu skoro ráno a potom sa mi len ťažko zaspáva. Občas sa cítim dosť slabá. ako keby som mala byť chorá ale potom to na druhý deň prejde. Je to naozaj čudné a ešte som to nemala. Z únavy sa mi aj dosť ťažko učí, najradšej by som len ležala. Ďakujem za odpoveď
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Peter sa opýtal/a 15. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobrý deň,
Pred nedávnom som si všimol že pri cvičení som cítil takú Pulzujúcu bolesť v oblasti Šije, nebola nejaká silná tak som si toho nevšímal a hneď to aj prešlo. Neskôr pri sexuálnom styku s priateľkou ma položila skoro na zem hrozne silná bolesť hlavy rovnaká ako pri tom cvičení, po chvíli zoslabla ale cítil som ju skoro celý deň, pulzovala pravidelne spolu s tepom. V ten večer som mal možnosť nechať si spraviť uvoľňujúcu masáž krčnej chrbtice, a na druhý deň som ju cítil len slabo a v občasných intervaloch, ale na druhú stranu mi bolo zle a vracal som a celý dne som prespal. bolesť teraz prešla ale pri masturbácii sa znova vráti a potom prestane, taktiež ju občas ju cítim hlavne pri drepoch. Čim to môže byť spôsobené? a čo mám robiť aby sa to nezopakovalo, keďže mám pocit že to už prechádza?
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Petra sa opýtal/a 15. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobry den, vhcela by som sa spytat ci by ste mi vedeli poradit. Uz su to asi 4 roky co mam vyskovenu platnicku v dolnych stavcoch chrbtice. Kazdu moc sa budim na bolest chrbta. Najskor to bolo dole chrbta a teraz v takej vyske ako su pluca. Nehorazne ma to boli a neviem vo mam robit. Taktiez nemozem lezat s vyrovnanou pravou nohou len mi ihned zacne cela trpnut. Rano sa neviem poriadne ani nadychnut kvoli bolesti vhrbta. Taktiez ma velmi silno moc bolia na lavej aj na pravej nohe v oblasti bedroveho klbu svaly pri pohybe. Z postele vstavam tam ze sa odtlacam rukami. Inak to bohuzial nejde. Wedeli by ste mi nieco poradit? Bo doktorka powedala ze na operaciu to este neni ze mam cvicit. Co som samozrejme skusila a vobec mi to nepomohlo. Dakujem.
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 14. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobrý deň,
priatel prekonal v januári tohto roka masívnu pľ. embóliu,kde sa nepodarilo zistiť jej príčinu,užíva Warfarín,na žiadne iné choroby sa nelieči.V lete by sme chceli ísť letecky na dovolenku.Chcem sa opýtať,či je vôbec vhodné letieť,prípadne za aký čas od prekonania embólie by mohol cestovať lietadlom???
Ďakujem za odpoveď.
1 rada/odpoveď Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 14. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
dobrý den prosím vás, Pri behaní ma picha pod bruškom je to silna bodavá bolesť a pri zrýchlenom kroku ma picha pri srdci. Mám s tým zajsť k lekarovi?
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 13. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobrý deň, mám 20 rokov a mám zápchu. Nebol som uz dlho na záchode. Mal som nutkanie, isiel som na záchod ale mal som tak tvrdu stolicu ze nesla von. A odvtedy som nebol na zachode. Už mi je aj zle na vracanie aj to citim citim sa proste plny. Dal som si prehandalo Duphalac vecer a nic. Nepomohlo vobec este viac zapieklo by som povedal. Vela pijem.Bjim sa uz aj jest. Rozmýslam ci si nevyvolat umalo hnacku.Dat si mlieko a rajcini. Ci mi to nepomoze.
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 12. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Mam teplotu ktorá kolíše od 37,3 do 38,9. a príšerné bolesti hlavy za lavým okom.Bud sa potím nenormálne a musím sa odkryť a potom keď teplota trochu opadne mám studené končatiny a neviem sa zohriať drkoce ma ako osiku aj keď som zababušený pod perinou. V piatok som bol u lekáky. Popočúvala ma naordinovala mi 3 x 0,5 tabletky Codein. Paralén 2 x 500 každých 8 hodín, na cmúlanie Dorithricin 3x denne. nemám sople ani bolesti hrdla len hlboko v hrdle cítim že sa mi tam usadil hlien ,more hlienu. Keď stečie do dýchacej cesty podráždi ma a vtedy veľmi silno zakašlem tak že to až bolí. Hlieny sa mi trhajú len veľmi málo. Keď dýcham pomaly a sedím nezakašlem vôbec. Pijem hodne čaju dávam si aj med. Najhoršia je tá bolesť hlavy a zimnica keď aj pol hodinu sa bojím pohnúť len aby mi nebolo horšie. Uľava nastane asi na pol druha hodiny po požití paralénu. alebo držať si hlavu v rukách a silne tlačiť na to miesto kde to bolí.Nevedeli by ste mi poradiť ako si pomôcť tato noc bude krutá. Zajtra pojdem k lekárke.
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 11. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
vybočenie kotniku
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 10. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobrý deň chcela by som Vás poprosit o laické vysvetlenie MRI nálezov:
-C chrbtica:V úseku C až C6 multietážové degeneratívne zmeny s chondrozou IV diskov s miernymi plošnými dorzálnymi protrúziami v kombinácii s deformačnou a unkovertebrálnou spondylozou.Vyklenuté disky presahujú dorzalne obvody stavcových tiel cca 2-3mm,spôsobuje mierne zúženie vertebrálneho kanála s minimálnymi plošnými kompresiami durálneho vaku.Unkovertebrálne osteoproduktívne zmeny spôsobujú mierne zúženie IV otvorov,predominantne v segmente C3/4 vpravo a C6/7 bilat.Miecha bez kompresie a ložiskovej myelopatie.Paravertebrálne mäkké tkanivá bez ložiskových zmien.Napriamenácervikálna lordoza.Porucha fyziologického zakrivenia v sagitálnej rovine.
LS chrbtica:V segmente L4/5 chondroza IV disku s transvertebrálnou anulárnou fisúrou a plošnou mediálnou protrúziou so zasahovaním do foraminálnych oblastí.Vyklenutý disk presahuje dorzálne obvody stavcových tiel cca 4mm,spôsobuje miernu kompresiu dorzálneho vaku a obojstranné zúženie laterálnych recesov,bez jednoznačnej kompresie mechových koreňov.V segmente L2/3 a L3/4 hraničný nález minimálnych mediálnych protrúzii IV diskov v kontakte s durálnym vakom.Veku primeraná incijientná deformačná spondyloza so zahrotením vertebrálnych okrajov stavcových tiel.Paravetebrálne mäkké tkanivá bez ložiskových zmien.
Za skorú kladnú odpoveď vopred Ďakujem,Beáta M.(je potrebná operácia?)
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Amina sa opýtal/a 10. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
asi dva týždne cítim pulzovanie, neviem ako inak to nazvať v oblasti hornej časti hrudníka, asi v strede hornej časti hrudníka, (medzi prsiami).
Viackrát do dňa sa objaví to pulzovanie na pár sekúnd, potom mám z toho nepríjemný pocit, nemám žiadne bolesti ani žiadne lieky neužívam.
Čo to môže byť?
ďakujem pekne za odpoveď
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 9. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobrý den chcem sa poradiť mám 18 rokov a už od mala ma raz dva krat cca za 2 mesiace začne štípat na konci konečníku ked vykonám malú potrebu trva to nejakch 10 minút a potom prestane nekrvacam ani nič ine nebolí ma nič a nemam žiadne ine ťaškosti ani som žiaden problem nemal možete mi poradiť prečo ? dakujem
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 9. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Som 2 mes po operacii kolena,stale mam problemy: bolesti pri chodzi, pichanie,pukanie,koleno je hrubšie,menšie krivanie. Mam 50r.a rozmyšlam podať si na ID aspom polovičný ma niekdo skusenosti a vedel by mi poradiť či by to šlo?Ďakujem
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 8. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobry den! Pocitujem tlkot v oblasti brucha. Vobec nic ma neboli,no toto ma znervoznuje. Nie je pravidelny tlkot,ale obcas ho pocitujem.poradte mi prosim.
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 8. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobrý deň, už asi 2 roky sa mi stáva že pociťujem bolesť v brušnej dutine na pravej strane mierne pod rebrom. Vtedy si dokážem nahmatať stvrdnutý oválny tvar v mieste bolesti, neviem či je to orgán alebo niečo iné. Je to skôr taká tupá bolesť niekedy mi je aj mierne ťažko a cítim úbytok energie. Všimla som si že bolesť môže prísť kedykoľvek aj keď som najedená a aj keď som hladná. Bolesť je naozaj nepredvídateľná a môže trvať pár minút alebo aj celý deň, neviem od čoho to závisí. Na vyšetreniach som ešte nebola. Prosím Vás vedel by niekto poradiť čo to môže byť, a či je to vážne (či je potreba návštevy lekára)? Ďakujem!
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 8. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
obry den, chcela by som sa opytat co by to mohlo sposobovat...uz vyse pol roka ma nafukuje pridalo sa k tomu nadmerna plynatost (hnylobneho) zapachu, niekedy mam pocit ze mi creva v bruchu v nutri prdia a von uz pride len smrad....lenive niesu vela krat citim pohyb criev ...zo zaciatku to byvalo k veceru prislo 17:00 alebo 19:00 hod a bola som ako v 5-6 mesiaci tehotenstva nafuknuta do rana som vyfucala :) no v poslednej dobe ma nafukuje hoci kedy pocas dna bez ohladu na to co zjem...aj na lacno ma nafuklo...vela krat spojene s krcmi...pocit ze mi dotrha kozu viac sa nafucat neda pocit explozie brucha...mam za sebou rtg pluc podozrenie na HP nepotvrdene, sono brucha primeraneho nalezu, este mam vymenny listok na gastroenterologiu. v minulosti som bola opeerovana na slepe crevo asi v roku 2005, 2014 september operovana na polyp na krcku maternice, ine operacie nemam..2X porod v roku 2007 a v roku 2011, uzivam pravidelne HAK,

vysledky krvi : stred. hod.HGB v RBC (MCH) 33,30 (27,00-33), HGB(MCHC) 381,(320-370), P-FW po 1 hod. 12(0-10) po 2 hod. 24 (0-20), glukoza 5,64 (3,3-5,59), S-cholesterol5,36 (3,2-5,00), S- celkova vazbova kapacita Fe 94,84 (35,60-76,30)

vysledky mocu: leukocity 78,3 (0,0-16,9) U-SED- bakterie 263,1 (0-130,7) U-SED hlienove vlakna 16,8 (0,0-5,0)

sterilny moc : pody ostail sterilne. stolica : negativna...
som zufala gastroenterologicke vstrenie konci vyzdy trubickou bud jednym smerom alebo druhym vsak???trubicke sa nevyhnem?a ak sa teda nevyhnem tak da sa robit aj v narkoze??jednym alebo druhym smerom???co mi to moze sposobovat stravou to neviem zistit nech vysadim co kolvek tak mi to robi mozno to vysadzujem na kratko :P co by mohlo byt za mojimi problemami????dakujem za odpoved
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 8. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobry den,
mam 37r.Mam 3r trvaly tlak pod lavym rebrom vzadu uz niekolko rokov.najprv ten tlak bol na najspodnejsom rebre po roku sa to posunulo vyssie,a tlak citim uz v blizkosti oblicky.stravu som obmedzil no vaha nejak nepada(90kg).pocas roka sa mi zoparkrat nafukne brucho a upchama na par dni niekedy aj teplota vybehne. naposledy som bol hospitalizovany s teplotou 38,5 a sivozelenou kozou. bolo mi urobene irigo ct ze mam divertikle. ked so po 3 mesiacoch mal kolonoskopiu tak divertikle nepotvrdili lenz tlak sa zvacsuje. okrem tlaku mam impulzne bolesti v lavej casti spodok brucha pri klbe(kde bol predtym najdeny divertikel). impulz sa taha okolo pupka cez stehno az do palca na nohe.niekedy to tak cukne.lavo dole pri zatlaceni to stale zaboli,ale len pri zatlaceni.krvne testy mam ok.jedine co mam v strede chrbta ma pobolieva. pri zatazi mi to akoby strpne-akoby som dostal injekciu na znecitlivenie...potom na ploche 10cmx10cm je to strpnutea boli to.(pri zatazi na spriamenych rukach ma po case roztasie). Moze byt zvysujuci tlak pod rebrom sposobeny chrbticou? Je mozno zeby tam bol nejaky nador ktory by pri ct prehliadli? co robit?..ak idem za mojim gastro vravi ze som mlady ze mi nic nieje i ked je to dost nekomfortne zitie.ako keby som mal tehlu zavesenu na rebre.viete poradit. ak ziadam o mri tak ma vysmeje ze nieje dovod na drahe vysetrenie...ze si to nemam vsimat a fungovat.
dakujem
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Siegi sa opýtal/a 7. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Dobry den, mam 27 rokov, vyska 169 cm, vaha 56 kg, od minuleho roku som zacala pocitovat take zvlastne zovretie pri srdci a pocit ako keby vynechalo uder, vzapati sa mi hned rozbusi srdce, tep mam potom vyse 100, objavuje sa to sem tam, niekedy 2 tyzdne nic, niekedy viackrat za den, bola som aj na kardiologii, viackrat mi robili EKG a vsetky vysledky su v poriadku, pokojovy tep mam bezne medzi 60-70 uderov za minutu, tlak okolo 115/75. Niekedy sa objavi aj tachykardia, bez nejakej zjavnej priciny. Stitna zlaza je v poriadku. Mam problemy s krcnou a hrudnou chrbticou. MOze byt to pricinou mojich problemov? Mozem trpiet atrialnou fibrilaciou?
Za odpoved Vam dakujem
Nik ešte neporadil/neodpovedal Napíš svoju radu
Užívateľ/ka Anonym sa opýtal/a 6. apríla 2015
Neprihlásený užívateľ
Vnútorné lekárstvo
Prosím o radu,mám 14 a už asi 3 mesiace mám v stolici krv.Je to na konci stolice a na toaletnom papieri.Krv je silno červena až tmavá.Stolica je riedka nie hnačka ale je riedka.niekedy cítim že sa mi hýbu čreva a je to dosť intenzívne niekedy cítim bolesť aj na obličkách nieje to bolesť ale také nepríjemné.Možno to je tým že málo pijem.Ta krv môže byť spôsobená aj tým že na ranajky jem iba jogurt a rožok na obed cestoviny alebo polievku.Potom nejem už nič iba keksík alebo chipsy. K lekárovi nechcem ísť dá sa to vyriešiť aj nejakým čajom alebo lepšou stravou ? prosím pomoc
1 rada/odpoveď Napíš svoju radu
Prejdi na stránku:
<< < 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 119 > >>

Nenašiel si zdravotnú radu, ktorú hľadáš?

Vyplň tento formulár a pokúsime sa zdravotnú radu pre teba získať.

Neprihlásený užívateľ















= 2 + päť
Rýchle hľadanie problému
Zadaj kľúčové slová hľadaného zdravotného problému:
Najnovšie rady
23. mája 2016
Osteoporoza
Treba dať spraviť vyšetrenie na hladinu osteoblastov a osteoklastov. Osteoklasty spôspobujú vyplavovanie vápnika z kostí. Osteoblasty naopak sú...

23. mája 2016
Bakteria
Tie atibiotiká spôsobili narušenie črevnej mikroflóry, ak ste neužívali súčasne aj probiotiká. Kúpte si kvalitné probiotiká, ktoré majú aspoň 10...

23. mája 2016
bolesť v konečníku
Veľmi pekne Vám ďakujem....pekný deň

19. mája 2016
pichavá bolesť pod pravým rebrom
Dobrý deň pred rokom som dostala 1x v živote epi-záchvat.Spravili mi testy EEG-NEG,MRI-malá cysta na hypofýze-udajne v rodená.Nuž bohužial po 14...

19. mája 2016
Bolest hlavy,chudnutie a bolest svalov
Bez vysetrenia u lekara sa neda urcit diagnoza. Bolesti hlavy mozu byt sposobene prilis nizkym tlakom - treba pit viac tekutin. Lekar Vam urobi...

19. mája 2016
Osteoporoza
Mamicku treba zobrat na vysetrenie k reumatologovi. Osteoporoza sa v sucasnosti uz da pomerne dobre liecit.

19. mája 2016
dlhotrvacne problemy
Chodte k lekarovi!!! Na internete sa nevyliecite. Moze ist o cukrovku, problemy so zlcnikom, bakterialnu infekciu, ochorenie krvi a mnoho dalsich....

19. mája 2016
bolesť v konečníku
Dobry den, ucite by ste sa mali dat vysetrit chirugom, ktory Vam urobi aspon rektoskopiu. Podla priznakov moze ist o ochorenie nazyvane proctalgia...